Laatste nieuws

Tweede dag voor experteams een succes

Curtis de Roo, manager van het Expertiseteam Complexe Zorg, was een van de tw...

Boekje met praktijkverhalen Jeugdbescherming west

We hebben een boekje gemaakt met een selectie van blogs die zijn geschreven d...

Nieuwsbrief Beter samenspel voor veilig opgroeien

Op 4 juli 2018 verscheen de nieuwsbrief van het programma ‘Beter samens...

Gewijzigd klachtenbeleid

Jeugdbescherming west heeft met ingang van 1 januari 2018 een gewijzigd klach...

Video's

Ik heb veel aan de begeleiding gehad

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan het HBO. Ze vertelt wat de begeleiding van jeugdbescherming voor haar heeft betekend.

Cliƫntenraad

Clientenraad

De cliëntenraad komt op voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Jeugdbescherming west. Voor kinderen/ jongeren en hun ouders dus. De cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directie van Jeugdbescherming west. Op die manier draagt de raad een steentje bij aan een betere dienstverlening. De cliëntenraad heeft een officiële, wettelijke status. Het cliëntenraadreglement geeft hierover uitleg. Daarom is de directie verplicht bepaalde zaken met de cliëntenraad te bespreken. Verder neemt de raad deel aan provinciale en landelijke bijeenkomsten. De cliëntenraad bestaat uit maximaal negen personen. De leden zijn cliënten of voormalige cliënten.

Doe mee aan het onderzoek ‘Cliënten geven hun mening
Voor het verbeteren van de ondersteuning en begeleiding van Jeugdbescherming west, hebben we de hulp van jongeren en ouders nodig. In januari en februari 2019 hebben we laten onderzoeken wat jongeren en ouders vinden van de ondersteuning en begeleiding bij Jeugdbescherming west. Helaas was de respons erg laag waardoor er geen goede analyse gedaan kan worden. Naast dat we erg blij zijn met de reacties die gegeven zijn, willen er wel graag een goede analyse maken. Er is daarom besloten om de enquête periode langer open te houden, tot 1 juni 2019. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijke onderzoekers van Stichting Alexander (www.st-alexander.nl). 

Wil je ons laten weten wat je vindt van de hulp en begeleiding?

Je kunt anoniem meedoen

Wil je meedoen aan het onderzoek – je vult dan een enquête in – dan garanderen we dat je anoniem blijft. We vragen geen namen en alleen de onderzoekers krijgen jouw ingevulde enquête te zien. Jeugdbescherming west krijgt jouw ingevulde enquête niet te zien en weet niet welke antwoorden jij hebt gegeven. 

Wat gaan we doen met jullie antwoorden?

De onderzoekers schrijven een rapport over de antwoorden van jongeren en ouders. Wij bespreken met Jeugdbescherming west wat er uit het onderzoek is gekomen. We geven ook adviezen over wat er moet gebeuren. Wanneer het onderzoek naar de mening van jongeren en ouders klaar is, zetten we het rapport en onze adviezen hier op deze pagina. 

Door de enquête in te vullen, help je dus mee om ervoor te zorgen dat Jeugdbescherming west begeleiding blijft geven en verbetert wat beter moet. 

Hoe kan je meedoen?

Je kunt op 2 manieren meedoen: een digitale enquête invullen of een papieren enquête invullen.

Heb je vragen? 

Neem dan contact op met de cliëntambassadeur Caroline Quarles. Dat kan door te mailen naar: c.quarles@jeugdbeschermingwest.nl

Maak kennis met onze cliëntambassadeur!
Jeugdbescherming west heeft sinds april 2018 een cliëntambassadeur in dienst. Haar naam is Caroline Quarles van Ufford. Als cliëntambassadeur brengt zij de stem van de cliënt in de organisatie, omdat de stem van de cliënt zo belangrijk is! Maar dat kan zij niet alleen. Zij heeft daar uiteraard de inbreng van cliënten voor nodig. Die inbreng kan van zowel kinderen en jongeren als hun ouders zijn.

Dus wilt u of wil jij meepraten en meedenken over hoe het beter kan en over wat goed gaat? Dan nodigt Caroline jullie graag uit. Jullie kunnen één keer in gesprek, maar ook een paar keer, óf u kunt zich opgeven om bij de jongeren- of cliëntenraad te gaan. Aan de cliëntenraad kunnen zowel jongeren als hun ouders deelnemen. Heeft u of heb jij interesse of gewoon nog wat vragen, stuur Caroline dan een e-mail via c.quarles@jeugdbeschermingwest.nl of bel/sms haar via 06 – 319 241 88.

Klik hier voor meer informatie over de cliëntenraad of de cliëntambassadeur.

ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt