Laatste nieuws

Feestelijke aftrap in Delft nieuwe werkwijze gemeenten en jeugdbescherming

...

Waarom Jeugdbescherming west niet meedoet aan de aanbesteding in de jeugdteams Den Haag

Voor het eerst hebben we besloten ons uit een aanbestedingsprocedure terug te...

NRC artikel vechtscheidingen in de jeugdbescherming

Vandaag in NRC een artikel over complexe scheidingen in de jeugdbescherming e...

Jeugdbescherming west ontvangt certificaat voor jeugdbescherming en jeugdreclassering

Jeugdbescherming west ontvangt certificaat voor jeugdbescherming en jeugdrecl...

Video's

Ik heb veel aan de begeleiding gehad

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan het HBO. Ze vertelt wat de begeleiding van jeugdbescherming voor haar heeft betekend.

Cliƫntenraad

Artikel in JIP: Blokkeringsrecht geblokkeerd

Afgelopen september kregen wij een uitspraak van de rechtbank Den Haag over het informatierecht van jeugdbeschermers bij ondertoezichtstelling als het gaat over forensische onderzoeken die geblokkeerd zijn door ouders. Een belangrijke uitspraak omdat het recht van kinderen op bescherming hier preveleert.
Juristen Gieke IJpelaar en Laura Goei hebben in het vervolg op deze uitspraak voor het juridisch vakblad Jeugdrecht in de Praktijk (JIP) een artikel geschreven. Dit artikel gaat over de ontwikkeling in de juridische mogelijkheden die de jeugdbescherming had om geblokkeerde po’s te deblokkeren. Dit in het licht van de verschillende wettelijke regimes als de Wet op de Jeugdhulpverlening, de Wet op de Jeugdzorg en uiteindelijk de huidige Jeugdwet.

 

Informatie over JIP:

JIP is het enige tijdschrift dat zowel de civiele als de strafrechtelijke kant van jeugdrecht belicht. Het is een onmisbare bron voor de specialist op het gebied van jeugdrecht. Naast belangrijke uitspraken en wijzigingen in wetgeving vindt u ook veel praktijkinformatie, die specifiek van belang is bij de zaakbehandeling van de jeugdige. Meer informatie vindt u hier.

Publicatiedatum: 28-02-2017

ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt