Laatste nieuws

Gewijzigd klachtenbeleid

Jeugdbescherming west heeft met ingang van 1 januari 2018 een gewijzigd klach...

Convenant kwetsbare zwangeren en jonge ouders in Drechtsteden

Kwetsbare groepen vroeg in beeld krijgen en snel de juiste hulp bieden. ...

Waarom Jeugdbescherming west niet meedoet aan de aanbesteding in de jeugdteams Den Haag

Voor het eerst hebben we besloten ons uit een aanbestedingsprocedure terug te...

Video's

Farzana over de begeleiding van de jeugdbescherming

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel SPH. Ze vertelt wat haar jeugdbeschermer voor haar heeft betekend

Cliëntenraad

Veel gestelde vragen

  Clientenraad

  De cliëntenraad komt op voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Jeugdbescherming west. Voor u en uw kind dus. De cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directie van Jeugdbescherming west. Op die manier draagt de raad een steentje bij aan een betere dienstverlening. De cliëntenraad heeft een officiele, wettelijke status. Het clientenraadreglement geeft hierover uitleg. Daarom is de directie verplicht bepaalde zaken met de clientenraad te bespreken. Verder neemt de raad deel aan provinciale en landelijke bijeenkomsten. De clientenraad bestaat uit maximaal negen personen. De leden zijn cliënten of voormalige clienten.

  Wilt u meedoen aan het onderzoek ‘Cliënten geven hun mening’? Klik hier.

  Ook u kunt lid worden van de cliëntenraad!
  Jeugdbescherming west heeft een cliëntenraad nodig om haar dienstverlening te verbeteren. Misschien heeft u als cliënt interesse om zelf in de cliëntenraad te gaan zitten. Daarvoor kunt u zich telefonisch, per brief of per e-mail aanmelden bij de cliëntenraad. Als uw aanvraag binnen is, neemt een lid van de raad zo snel mogelijk contact met u op. Om te kijken of het bevalt, draait u drie bijeenkomsten mee. Verder kan een cliënt maximaal twee jaar deel uitmaken van de cliëntenraad. Die termijn kan eenmaal worden verlengd.

  Maak kennis met onze cliëntambassadeur!
  Jeugdbescherming west heeft sinds april 2018 een cliëntambassadeur in dienst. Haar naam is Caroline Quarles van Ufford. Als cliëntambassadeur brengt zij de stem van de cliënt in de organisatie, omdat de stem van de cliënt zo belangrijk is! Maar dat kan zij niet alleen. Zij heeft daar uiteraard de inbreng van cliënten voor nodig. Die inbreng kan van zowel kinderen en jongeren als hun ouders zijn.

  Dus wilt u meepraten en meedenken over hoe het beter kan en over wat goed gaat? Dan nodigt Caroline u graag uit. Jullie kunnen één keer in gesprek, maar ook een paar keer, óf u kunt zich opgeven om bij de jongeren- of cliëntenraad te gaan. Aan de cliëntenraad kunnen zowel jongeren als hun ouders deelnemen. Heeft u interesse of heeft u gewoon nog wat vragen, stuur Caroline dan een e-mail via c.quarles@jeugdbeschermingwest.nl of bel/sms haar via 06 – 319 241 88.

  Suggesties?
  Heeft u een vraag of een opmerking voor de cliëntenraad of onze cliëntambassadeur? Wilt u dat er ergens aandacht aan wordt besteed? Neem dan contact op met de cliëntambassadeur. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld of gemaild.

  Cliëntenraad Jeugdbescherming west
  Neherkade 3054
  2521 VX Den Haag

  T: 06 31924188
  E-mail: clientenraad@jeugdbeschermingwest.nl

  Wilt u meer weten over de cliëntenraad? Lees dan de folder cliëntenraad die onderaan deze pagina staat.

  Individuele klachten
  De cliëntenraad is er niet voor individuele klachten of vertrouwelijke gesprekken. Bent u het ergens niet mee eens en komt u er samen met de medewerker van Jeugdbescherming west niet uit, dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie. Voor ondersteuning bij het indienen van een klacht kunt u contact opnemen met het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ): www.akj.nl.

  Reglement
  Het reglement van de Cliëntenraad kunt u downloaden onder aan de pagina.

  Verslagen
  Onderaan de pagina vindt u de verslagen van de Cliëntenraad.

  ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt