Laatste nieuws

Gewijzigd klachtenbeleid

Jeugdbescherming west heeft met ingang van 1 januari 2018 een gewijzigd klach...

Convenant kwetsbare zwangeren en jonge ouders in Drechtsteden

Kwetsbare groepen vroeg in beeld krijgen en snel de juiste hulp bieden. ...

Waarom Jeugdbescherming west niet meedoet aan de aanbesteding in de jeugdteams Den Haag

Voor het eerst hebben we besloten ons uit een aanbestedingsprocedure terug te...

Video's

Farzana over de begeleiding van de jeugdbescherming

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel SPH. Ze vertelt wat haar jeugdbeschermer voor haar heeft betekend

Cliƫntenraad

Veel gestelde vragen

    Welkom

    Jeugdbescherming west houdt zich bezig met ouders met kinderen die in de knel zijn gekomen door problemen waar zij alleen niet meer uitkomen, waar het kind onder lijdt. Vaak gaat het om problemen die begonnen met werkloosheid, complexe scheidingen, trauma’s, werkloosheid, isolement, criminaliteit, huiselijk geweld of financiële problemen. Dit soort problemen, die soms ook door externe factoren zijn ontstaan, kunnen iedereen overkomen.

    Als de rechter heeft beslist dat een kind ernstig lijdt onder de situatie en ondertoezichtstelling of jeugdreclassering nodig is, dan komen wij in actie. Via samenwerking met de ouders, experts en andere betrokkenen, worden cruciale problemen zodanig aangepakt dat de situatie voor het kind weer veilig en beheersbaar genoeg wordt. Zo een bindende beslissing van de rechter is misschien niet altijd prettig, maar soms wel echt nodig voor het kind. En hun belang, staat bij ons altijd voorop. U kunt een belangrijke rol spelen in de oplossing. Als ouder(s) en de jeugdbeschermer een goede samenwerking aangaan, verbetert de situatie van het kind. Zo krijgt het kind een nieuwe kans op een veilig en fijn thuis.

     

    ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt