Laatste nieuws

Jeugdbescherming west ontvangt certificaat voor jeugdbescherming en jeugdreclassering

Jeugdbescherming west ontvangt certificaat voor jeugdbescherming en jeugdrecl...

Jeugdbescherming west lanceert privacyapp

JBwest heeft een privacy app ontwikkeld; de “Privacywijzer”....

Animaties met uitleg over OTS en JR maatregel

Een OTS of JR maatregel is ingrijpend. Het is essentieel dat ouders...

Video's

Ik heb veel aan de begeleiding gehad

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan het HBO. Ze vertelt wat de begeleiding van jeugdbescherming voor haar heeft betekend.

Cliƫntenraad

De cliëntenraad komt op voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Jeugdbescherming west. Voor jou en je ouders dus.


Ondertoezichtstelling

Soms lukt het ouders niet (meer) om goed voor hun kind of kinderen te zorgen. Als dat bij jou het geval is, dan kan de raad voor de kinderbescherming onderzoek doen naar jouw thuissituatie. Als zij zeggen dat het niet veilig genoeg is voor jou en je niet goed kan opgroeien, kan de kinderrechter je onder toezicht laten stellen. Dit noemen we ook wel een OTS.

Een jeugdbeschermer komt jou en je ouders een tijdje helpen. Een OTS is voor voor 6 maanden of een jaar. Samen maken jullie een plan waarin staat wie wat gaat doen om te zorgen dat het beter gaat met jou. Soms schakelt de jeugdbeschermer daarvoor andere mensen in, hulpverleners, vrienden of familie.

Je ouders blijven wettelijk verantwoordelijk voor jou maar mogen belangrijke beslissingen over jou alleen met de jeugdbeschermer nemen.

In de folder onderaan deze pagina lees je meer over de ondertoezichtstelling.

ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt