telSpoed & crisis

Vlielandkamp

Met Vlielandkamp Lange Paal willen we kinderen die veel hebben meegemaakt of nauwelijks op vakantie kunnen, eindelijk die kans bieden. Structuur is hierbij belangrijk en plezier staat voorop. Het Vlielandkamp is voor de kinderen een onvergetelijke ervaring! We zijn enorm trots dat we dit elk jaar weer kunnen regelen dankzij onze trouwe fondsen en talloze sponsoren.

Het Vlielandkamp LangePaal is een initiatief van Jeugdbescherming west en Jeugdformaat. Al jaren organiseren wij samen met een trouwe groep vrijwilligers het Vlielandkamp. Onze organisatie wordt gekenmerkt door professionaliteit (alle organisatoren zijn werkzaam in de jeugdzorg), de aandacht voor elk individueel kind, en een enorme gedrevenheid om dit kamp tot een succes te maken.

Kinderen die met ons meegaan hebben veel meegemaakt en hebben het soms thuis niet makkelijk. Daarom organiseren we allerlei activiteiten op het eiland, om deze kinderen een zo mooi mogelijke week te bezorgen. Een dagje strand, een spannend bosspel… en om alles nog eens te verwerken, het creatieve ‘Vlielandjournaal’. Een dagelijks terugkerend theatraal verhaal met een rode draad, waarin de dag nog eens dunnetjes wordt overgedaan. De kinderen zitten hier elke avond voor het eten met z’n allen aan gekluisterd!

Met jouw gift kunnen wij kwetsbare kinderen een heerlijke week écht vakantie geven. Van het geld van jouw donatie bekostigen we grotere zaken buiten de dagelijkse boodschappen en voorzieningen om. Je levert bijvoorbeeld een bijdrage aan:

  • bootkaartjes
  • een tochtje met de Vliehorsexpres
  • de robbentocht
  • kampeermaterialen zoals slaapzakken
  • lekkernijen zoals suikerbrood, patat of een ijsje

Daarnaast voorzien we sommige kinderen van extra kleding en krijgt iedereen een vrolijke Vlielandkamptrui. Lekker warm voor ‘s avonds, en zo kan iedereen op het eiland ons goed herkennen. Voor meer informatie over het geven van een donatie klik je hier.

Voor meer informatie over het kamp, klik je hier.