telSpoed & crisis

Wat gaan we dan doen?

Nadat jij bij ons bent aangemeld, krijgen jullie een jeugdbeschermer toegewezen. Deze jeugdbeschermer houdt zicht op jouw veiligheid en broertjes of zusjes als die er zijn. De jeugdbeschermer betrekt daarbij personen die voor jou en jouw ouders belangrijk zijn. Hierbij werken wij volgens 3 fases aan de hand van 9 principes.

Fase 1
In de eerste fase bespreken wij waarom jij en jouw gezin bij Jeugdbescherming west zijn betrokken. We hebben het in de gesprekken met jou over wanneer het veilig is voor jou (en je broertjes en zusjes): over welke situaties hebben we het dan en hoe gaan wij er samen voor zorgen dat dit niet meer voorkomt.

We schrijven dit op in een veiligheidsplan, maken samen een veranderplan. In dit veranderplan zoeken wij uit hoe de situatie is ontstaan en hoe wij er samen voor gaan zorgen hoe dit in de toekomst te voorkomen.

Fase 2
In de tweede fase gaan we samen met jou en je ouder(s) en de mensen op je heen het plan uitvoeren soms met extra hulp. Jouw jeugdbeschermer houdt dit in de gaten.

Fase 3
Als alle doelen zijn bereikt, begint de derde en laatste fase. In deze fase kijken we wat je verder nodig hebt om de positieve ontwikkeling vast te houden en wie je zo nodig in de toekomst kan blijven ondersteunen.