telSpoed & crisis

Ontwikkelingen rondom het coronavirus

#nieuws

Jeugdbescherming west geeft gehoor aan de maatregelen zoals deze door de regering en het RIVM zijn en worden voorgeschreven en geadviseerd. Daarmee leveren wij een bijdrage aan het beperken van de verspreiding van het besmettingsrisico.

Ons werk gaat gewoon door. Ook in deze tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus, zijn we er voor u. U kunt uw jeugdbeschermer via telefoon of e-mail bereiken. Lukt direct contact niet, dan adviseren wij een e-mail of bericht te sturen met het verzoek om terug te bellen.

We maken iedere keer de afweging wat nodig is en handelen daarnaar, zodat we continu zicht hebben op de veiligheidssituatie van de gezinnen en de kinderen.

Wij volgen bij alle afwegingen die wij maken de richtlijn van NJI. Klik hier voor meer informatie.

We hebben vastgesteld dat, los van de locaties, alle bedrijfsprocessen en uitvoering van de maatregelen doorgang kunnen vinden. Om zekerheid te hebben dat we dit ook gedurende een langere periode kunnen uitvoeren, hebben we rondom de acute veiligheid van de gezinnen (inclusief de werkzaamheden van het Crisis Interventie Team Den Haag) een keuze gemaakt om te werken met twee gescheiden teams die op kantoor kunnen zijn. Doordat de teams per week zijn ingeroosterd kunnen deze elkaar niet ontmoeten of besmetten. Dit gaat van teamondersteuner tot jeugdbeschermer tot gedragswetenschapper tot het management tot de Raad van Bestuur, maar het geldt ook voor de ondersteunende diensten.

Alle medewerkers zijn uitgerust met voldoende digitale ondersteuning om hun werk ook vanaf huis te kunnen voortzetten. Waarbij we steeds handelen conform de actuele adviezen en voorschriften van de regering en het RIVM.

Aangepast: april 2020

Reacties op dit bericht

    Reageren op dit bericht is niet mogelijk.

Geef een reactie

Maak hieronder uw keuze

Archief

Tags