Laatste nieuws

Gewijzigd klachtenbeleid

Jeugdbescherming west heeft met ingang van 1 januari 2018 een gewijzigd klach...

Convenant kwetsbare zwangeren en jonge ouders in Drechtsteden

Kwetsbare groepen vroeg in beeld krijgen en snel de juiste hulp bieden. ...

Waarom Jeugdbescherming west niet meedoet aan de aanbesteding in de jeugdteams Den Haag

Voor het eerst hebben we besloten ons uit een aanbestedingsprocedure terug te...

Video's

Farzana over de begeleiding van de jeugdbescherming

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel SPH. Ze vertelt wat haar jeugdbeschermer voor haar heeft betekend

Cliƫntenraad

Veel gestelde vragen

  Jongens buiten preventieve jeugdbescherming

  Preventieve Jeugdbescherming

  Preventieve jeugdbescherming is een tijdelijke begeleiding om een ondertoezichtstelling te voorkomen. Wij gaan ervan uit dat kinderen in hun eigen omgeving het beste af zijn. Tenminste: als ze daar veilig genoeg zijn en zich goed kunnen ontwikkelen. Preventieve jeugdbescherming wordt dus niet opgelegd door een kinderrechter, maar is ook niet vrijblijvend.

  Waar wordt dit besloten?

  Als er grote zorgen zijn over een gezin, wordt de situatie besproken aan de zogeheten (jeugd)beschermingstafel, Hier wordt besloten of preventieve jeugdbescherming wordt ingezet.

  Wat is de (jeugd) beschermingstafel?

  Dit is een overleg tussen meerdere partijen, zoals de gemeente en andere betrokken organisaties. Meestal is het gezin daar zelf ook bij. Aan de Jeugdbeschermingstafel wordt besloten of wel of niet een onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming wordt gestart of dat dit voorkomen kan worden door preventieve jeugdbescherming in te zetten. Een onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming kan eindigen in een rechterlijke uitspraak zoals een onder toezichtstelling.

   

  ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt