telSpoed & crisis

Ieder kind verdient bescherming tegen ALLE vormen van kindermishandeling

#kindermishandeling #kort #opinie

In de media is tegenwoordig steeds meer aandacht voor seksueel misbruik. Dat juich ik absoluut toe want de gevolgen van seksueel misbruik zijn groot, helemaal als het kinderen treft. Tegelijkertijd zou ik willen dat er evenveel aandacht is voor alle andere vormen van geweld tegen kinderen. Want de gevolgen van veel minder zichtbaar geweld worden vaak onderschat. Ik zou zo graag willen dat mensen meer aandacht hebben voor alle kinderen die door wat voor soort omstandigheden dan ook, geen kind meer kunnen zijn.

Laten we aandacht hebben voor een kind dat klem zit tussen ouders in een jarenlange vechtscheiding. Want hoe kan hij zijn identiteit goed ontwikkelen als de basis, een deel van zijn bestaan wordt ontkend door een persoon op wie ze altijd zouden moeten kunnen vertrouwen?

En laten we aandacht hebben voor alle kinderen die niet worden gezien, ongewenst zijn of vergeten worden. En voor de kinderen die leven in een situatie van onzekerheid en zorgen hebben die veel te groot zijn voor hun jonge leeftijd. Kinderen die niet weten of ze in hun huis kunnen blijven wonen omdat er schulden zijn thuis. Of die zich zorgen maken of er wel genoeg te eten is voor de hele week. En kinderen die opgroeien met een ouder met psychische problemen en steeds bezig zijn om voor hun ouder te zorgen.

Aandacht voor het kind
Dit zijn maar enkele voorbeelden van de minder zichtbare vormen van kindermishandeling. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer. Ieder kind verdient bescherming tegen ALLE vormen van kindermishandeling. En elk kind heeft recht op goede omstandigheden zodat het zich op een gezonde manier kan ontwikkelen naar volwassenheid en een eerlijke kans krijgt op een fijn leven.

 

Heleen de Boer, gedragswetenschapper Jeugdbescherming west

 

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Archief

Tags