telSpoed & crisis

Curtis de Roo nieuwe derde bestuurder van Jeugdbescherming west

#nieuws

Curtis de Roo, sinds 2008 actief binnen Jeugdbescherming west, wordt per 1 juli 2024 toegevoegd als nieuwe derde bestuurder van de organisatie. De laatste jaren was hij manager van het Expertiseteam Complexe Zorg. Tot voor kort was hij bovendien programmamanager van het bovenregionaal expertise netwerk Zuid-Holland. Curtis gaat zich als nieuwe bestuurder, naast de algemene bestuurlijke taken, vooral bezighouden met de innovaties en ontwikkelingen richting de toekomst, die nodig zijn binnen Jeugdbescherming west en de jeugdbeschermingsketen.

Milo Schoenmaker, voorzitter raad van toezicht: “We zijn zeer verheugd dat Curtis toetreedt tot de raad van bestuur. Hij is goed bekend met het regionale en ook landelijke netwerk van de jeugdzorg en jeugdbescherming. Zijn inhoudelijke kennis van het werk in de jeugdbescherming, de ontwikkelingen in de keten en van netwerksamenwerking zijn een mooie aanvulling voor de raad van bestuur en dragen bij aan de continuïteit en aan onze blijvende inzet voor de veiligheid in gezinnen. We wensen Curtis alvast veel succes in zijn nieuwe rol bij Jeugdbescherming west.”

Uitbreiding raad van bestuur van twee naar drie leden
De benoeming van Curtis vloeit voort uit het feit dat de raad van toezicht van Jeugdbescherming west heeft besloten om de raad van bestuur van twee naar drie leden uit te breiden. De huidige ‘platte’ organisatiestructuur, waarbij bestuur en primair proces een korte lijn hebben, wordt als succesvol ervaren. Met deze uitbreiding blijft de raad van bestuur goed toegerust om de sturing en ontwikkelingen op een goede manier te organiseren en krijgen zowel de dagelijkse operatie als de strategische ontwikkelingen ook in de toekomst de bestuurlijke aandacht die nodig is.

De raad van toezicht heeft het wervingsproces vormgegeven samen met de raad van bestuur en in samenspraak en met positief advies van de cliëntenraad, de ondernemingsraad en het managementteam.

Voor eventuele vragen over dit bericht kun u terecht bij Anita Sonneveldt, bestuurssecretaris, via e-mail: a.sonneveldt@jeugdbeschermingwest.nl

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Maak hieronder uw keuze

Archief

Tags