telSpoed & crisis

Jeugdbeschermingsregio’s onder verscherpt toezicht

Vandaag is bekend geworden dat enkele jeugdbeschermingsregio’s onder verscherpt toezicht staan. De regio Zuid West waar Jeugdbescherming west onder valt is het onvoldoende gelukt om elk kind met een jeugdbeschermingsmaatregel tijdig passende hulp te bieden. De inspecties zullen in deze regio’s verscherpt toezicht uitvoeren voor een periode van een half jaar en zullen indringende gesprekken voeren met betrokken gemeentes en regio’s.

De regio Zeeland staat niet onder verscherpt toezicht omdat de Inspecties ervan uitgaan dat het lukt om de kinderen met een jeugdbeschermingsmaatregel tijdig passende hulp te geven. De Inspecties blijven het wel volgen in Zeeland.

We vinden het heel naar dat niet ieder kind tijdig passende hulp kan ontvangen en voelen ons uiteraard ook aangesproken. Wij hopen door het verscherpte toezicht en door onze intensieve samenwerking met alle betrokken organisaties dat wij snel verbetering terugzien. En dat ieder kind direct de hulp krijgt die het nodig heeft. Jeugdzorg Nederland heeft een samenvatting gemaakt waar we graag naartoe verwijzen voor meer informatie over dit onderwerp.

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Maak hieronder uw keuze

Archief

Tags