telSpoed & crisis

Kinderopvangtoeslagenaffaire en uithuisplaatsingen

Vorige week heeft het CBS bekend gemaakt dat er 1115 kinderen van gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire uit huis zijn geplaatst sinds 2015. Een uithuisplaatsing is een ontzettend ingrijpende uiterste maatregel die ons altijd raakt.

We maken van ieder gezin dat wij begeleiden altijd een grondige analyse. We kijken hierbij altijd naar alle aspecten in het leven en de ontwikkeling van het gezin zoals werk, opvoedvaardigheden, huisvesting, schulden, psychische problemen etc. Er zijn veel factoren van invloed op de veiligheid van kinderen. Armoede is één van de factoren die de stress van ouders enorm vergroot en daarmee naast andere zorgen van invloed kan zijn op het opvoedklimaat in een gezin.

We zijn ons bewust van al deze factoren en brengen deze altijd met het gezin in kaart om gezamenlijk met de betrokken organisaties te zoeken naar oplossingen waarbij de veiligheid van de kinderen voorop staat. Wij werken daarin graag samen met onder andere gemeenten en wijkteams om aandacht te geven aan alle domeinen om te doen wat het beste is voor de kinderen.

Bovenstaande neemt niet weg dat wij ons dit nieuws zeker aantrekken. Vanuit de overheid is geregeld dat er binnenkort een meldpunt komt waarin ouders en kinderen zich kunnen melden zodat er onderzoek gedaan kan worden. Zodra dit meldpunt er is, laten we dit op onze website weten. We ondersteunen de gezinnen die wij begeleiden graag bij het vinden van de juiste weg voor de hulp die zij nodig hebben.

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Maak hieronder uw keuze

Archief

Tags