telSpoed & crisis
jeugdbescherming

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht bekend

Na ruim acht jaar nemen we afscheid van de huidige voorzitter onze Raad van Toezicht de heer F. de Wuffel. Wij bedanken hem voor zijn jarenlange inzet. Graag stellen wij onze nieuwe voorzitter aan u voor: de heer M. Schoenmaker die ruim 25 jaar bestuurlijke ervaring heeft. Zo was hij onder andere burgemeester in Bussum en Gouda geweest. Vanaf januari 2019 is Schoenmaker bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Zijn belangstelling voor de jeugdbescherming is ontstaan tijdens zijn werk als burgemeester en gegroeid bij het COA. ‘Ik vind het erg mooi dat ik via de Raad van Toezicht een steentje kan bijdragen aan het belangrijke werk dat gedaan wordt om kinderen te beschermen,’ aldus Schoenmaker, die beschikt over een groot netwerk, zowel lokaal als landelijk. Zijn ervaringen met gemeenten en gemeentelijke processen kunnen van waarde zijn bij het opbouwen van goede relaties met de opdrachtgevende gemeenten in onze regio’s. We kijken uit naar de samenwerking.

Astrid Rotering & Joost van der Hulst
Raad van Bestuur Jeugdbescherming west

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Maak hieronder uw keuze

Archief

Tags