Laatste nieuws

Boekje met praktijkverhalen Jeugdbescherming west

We hebben een boekje gemaakt met een selectie van blogs die zijn geschreven d...

Nieuwsbrief Beter samenspel voor veilig opgroeien

Op 4 juli 2018 verscheen de nieuwsbrief van het programma ‘Beter samens...

Gewijzigd klachtenbeleid

Jeugdbescherming west heeft met ingang van 1 januari 2018 een gewijzigd klach...

Expertmeeting complexe scheidingen

Wat kunnen betrokken professionals bij een complexe scheiding beter doen om h...

Video's

Ik heb veel aan de begeleiding gehad

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan het HBO. Ze vertelt wat de begeleiding van jeugdbescherming voor haar heeft betekend.

Cliƫntenraad

Uw privacy

De nieuwe privacywet AVG heeft onze aandacht. Wij vinden zorgvuldige omgang met persoonsgegeven belangrijk. Wij hebben een functionaris gegevensbescherming aangesteld en een security officer. Deze functionarissen geven advies aan de organisatie over hoe de werkprocessen kunnen voldoen aan de AVG en de privacy bepalingen uit de Jeugdwet en hoe de rechten van de cliënt op zorgvuldige gegevensbescherming het beste kunnen worden gewaarborgd.  

U kunt het privacyreglement raadplegen voor meer informatie. Wij werken aan een nieuwe folder die goed leesbaar is voor cliënten. Hierin staat uitgebreider beschreven hoe jeugdbescherming west met persoonsgegevens omgaat, welke gegevens zij verwerkt en waarom en wat daarvoor de wettelijke grondslag is, maar ook hoe lang jeugdbescherming west de gegevens bewaard  en wat de rechten van de cliënt zijn.

Inhoudelijk zijn deze rechten niet veel gewijzigd  door de AVG omdat Jeugdbescherming west nog steeds vooral aan de bepalingen uit de Jeugdwet is gebonden.

Vragen m.b.t. de AVG kunt u richten aan FG@jeugdbeschermingwest.nl.

Jeugdbescherming west gebruikt  ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Wij willen met al onze cliënten en ketenpartners privacygevoelige informatie veilig uit kunnen wisselen. Daarom werken we vanaf medio mei 2019 met ZIVVER, een oplossing voor veilige e-mail en bestandsuitwisseling. 

ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals persoonsgegevens, dossiers of andere informatie die wij veilig willen versturen. Wordt een bericht via ZIVVER verstuurd, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. 

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Heeft u een e-mail ontvangen van Jeugdbescherming west via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). In deze filmpjes ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.  

Bericht openen met een toegangscode
U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen. 

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons
Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. Geef deze wijziging s.v.p. door aan uw contactpersoon bij onze organisatie.

Meer over ZIVVER
Met ZIVVER kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet

 

 

ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt