Laatste nieuws

Gewijzigd klachtenbeleid

Jeugdbescherming west heeft met ingang van 1 januari 2018 een gewijzigd klach...

Convenant kwetsbare zwangeren en jonge ouders in Drechtsteden

Kwetsbare groepen vroeg in beeld krijgen en snel de juiste hulp bieden. ...

Waarom Jeugdbescherming west niet meedoet aan de aanbesteding in de jeugdteams Den Haag

Voor het eerst hebben we besloten ons uit een aanbestedingsprocedure terug te...

Video's

Farzana over de begeleiding van de jeugdbescherming

Dit is Farzana. Ze liep stage bij Jeugdbescherming west. Dat is best bijzonder want tot twee jaar geleden was zij cliënt bij ons. Het gaat heel goed met haar. Ze haalt goede cijfers en studeert momenteel SPH. Ze vertelt wat haar jeugdbeschermer voor haar heeft betekend

Cliƫntenraad

Veel gestelde vragen

  Crisisdienst meisje trap CIT

  Crisis Interventie Team

  Het Crisis Interventie Team (CIT) heeft als belangrijkste doel, om in situaties van crisis en acute onveiligheid voor kinderen en jeugdigen, eerste opvang, triage en veiligheid te bieden. Dat gebeurt 7x24 uur, met een geïntegreerd aanbod van expertise met betrekking tot GGZ, LVB en Gezin&Veiligheid. Het werkgebied is de H10 regio (Haaglanden). Voor cliënten en verwijzers is er daarom één adres en één telefoonnumer voor crisis en spoed. In dit soort acute situaties hoeft men dus niet te zoeken naar een aanbod per regio, sector of problematiek.
  Het CIT doet crisisinterventies, psychiatrische boordelingen en biedt korte crisishulp gericht op veiligheid binnen gezinnen. Daarnaast biedt het CIT consult aan professionals of voegt tijdelijk een medewerker met specifieke crisisexpertise toe aan een professional in een lopende casus.

  Gecombineerde inzet
  Door de gecombineerde inzet van expertise (GGZ, LVB en Gezin&Veiligheid), de snelheid van werken én de vele samenwerkingafspraken in de jeugdzorgketen, is het CIT in staat hulp op maat te leveren. We beschermen kinderen én voorkomen verdere schade. Waar mogelijk voorkomen we hiermee de onnodige inzet van zware zorg, zoals de inzet van crisisbedden of gedwongen hulpverlening.

  Spoed en crisis tijdens kantooruren
  Binnen kantoortijd kan alleen een professional een crisissituatie aanmelden via 070-3450506. Clienten in crisis zelf kunnen contact opnemen met hun eigen hulpverlener  of zich melden bij b.v. politie, huisarts, CJG of school etc. Die professional maakt de inschatting of er sprake is van een crisis en of het CIT ingeschakeld moet worden.

  Spoed en crisis buiten kantooruren
  Buiten kantoortijd is het CIT bereikbaar, als er sprake is van acute crisis, voor zowel professionals als de cliënten zelf via 070-3795160.  

  Melden kindermishandeling
  Bel voor het melden van kindermishandeling binnen en buiten kantooruren Veilig Thuis op telefoonnummer 0800-2000. Dit nummer is gratis.

  ontwikkeld door 52grdn nrdrbrdt