telSpoed & crisis

Werkonderbrekingen verlengd

Eerder hebben u laten weten dat er werkonderbrekingen plaatsvinden binnen de jeugdbescherming. Vandaag brengen we u op de hoogte dat deze verlengd worden. U maakt zich misschien zorgen over deze berichtgeving. Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Wij willen u in eerste instantie laten weten dat u gedurende de aangekondigde werkonderbrekingen nog steeds terecht kunt bij uw jeugdbeschermer. Hij of zij is er voor u. Ook in het geval van een crisissituatie blijven wij binnen en buiten kantooruren op de gebruikelijke wijze bereikbaar en beschikbaar. Hieraan veranderen de voorgenomen acties niets.

Maar wat verandert er dan wel voor u? 

Hieronder kunt u in het kort lezen welke werkonderbrekingen er nu gelden.

  1. Telefonische bereikbaarheid
    De werkonderbrekingen zijn gestart met het afschalen van de bureaudiensten. Dat betekent concreet voor u dat als u uw eigen jeugdbeschermer niet kunt bereiken dit niet wordt overgenomen tijdelijk door een collega. Tenzij er natuurlijk een crisissituatie is, dan helpen we u. Maar in het geval dat er geen crisissituatie is en uw eigen jeugdbeschermer is niet bereikbaar, dan verzoeken wij u de volgende dag terug te bellen.
  1. Minder huisbezoeken
    De onderbreking die erbij is gekomen, is dat onze jeugdbeschermers minder huisbezoeken gaan afleggen. Dit bespaart reistijd en daarmee verlagen we hun werklast. In plaats van op huisbezoek te gaan voeren we de gesprekken online of bij ons op kantoor.

Wij begrijpen dat het ingewikkeld is voor u en geen fijne situatie. Dat zijn we helemaal met u eens. Wij zien alleen geen andere manier meer om duidelijk te maken hoe nodig het is dat er verandering nodig is. Wij zien dat tekorten in de jeugdzorg voor schrijnende situaties zorgen. Dit gaat ten koste van kinderen, jongeren en volwassenen die geholpen moeten worden. Wij hopen dat deze werkonderbrekingen er uiteindelijk voor zorgen dat wij in de toekomst nog meer tijd voor u hebben en dat we de juiste hulp voor u kunnen inzetten en u niet meer hoeft te wachten.

We houden u op de hoogte van het verdere verloop van de onderbrekingen.

 

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Maak hieronder uw keuze

Archief

Tags